Baari sosiaalisena ympäristönä

Posted by admin on August 18, 2017
Vinkit

Helposti voisi kuvitella, että baarien korvia huumaava meteli ei olisi paras mahdollinen paikka rentouttavaan sosiaaliseen kanssakäymiseen. Kuitenkin monet meitä suuntaavat juuri tuopin tai ruoan ääreen musiikin täyttäviin anniskelupaikkoihin tapaamaan ystäviämme tai tuttaviamme. Mutta tähän on olemassa aivan selkeitä syitä, jotka kerromme sinulle alla.

  • Kaikkien olohuone
    Baari on ”ei kenenkään maa” eli ollaan neutraalilla maaperällä. Ja onhan monille vakiobaari tavallaan myös kuin oman olohuoneen jatke, jonne on työpäivän päätteeksi tai viikonloppuna mukava mennä tuttuja tapaamaan. Ei tarvitse miettiä milloin viimeksi tuli ajettua pölykoirat pois omilta lattioilta tai olla vieraskorea toisen kotisohvalla. Kenenkään muun viihtyvyydestä ei myöskään tarvitse huolehtia ja hoitaa emännän tai isännän tonttia illanistujaisissa. Sosiaalisesta tilanteesta pääsee myös helposti lähtemään pois juuri silloin kuin itse haluaa, eikä tarvitse odottaa viimeisenkin vieraan pois lähtöä.
  • Seurallista hiljaisuutta
    Taustamusiikki luo sopivasti meteliä ympärille, eikä vaivaannuttavia hiljaisuuksia synny niin helposti. Varsinkin vähemmän sosiaalisille ihmisille ympärillä tapahtuva hyörinä voi toimia niin sanottuna turvavyöhykkeenä niin, ettei itse tarvitse osallistua keskusteluun laisinkaan. Muutama sopivaan kohtaan tehty nyökkäys ja parit kippistelyt korvaavat keskustelun musiikin soidessa. Toki moni uppoutuu syvällisiinkin keskusteluihin loppuillan musiikin hiljentyessä.
  • Uusia tuttavuuksia ja aktiviteetteja
    Baarissa on myös helppo tutustua uusiin ihmisiin. Luontaisesti sosiaalisille ihmisille on helppoa tutustua ihmisiin kaikkialla, mutta erityisesti baarissa tutustuminen onnistuu kaikilta, jossa keskustelu avautuu luontevasti esimerkiksi juomia tai vessaan pääsyä jonotellessa.

Useimmissa baareissa on myös monia viihdykkeitä karaokesta ja rahapeleistä aina tietovisailuihin ja TV:n urheilukanaviin saakka. Musiikin tahdissa on luontevampaa myös laittaa jalalla koreasti baarissa, kuin vaikkapa naapurissa karaoken raikuessa. Baarien aktiviteettivalikoima on kasvanut viimeisten vuosien aikana valtavasti ja monissa paikoissa ilta sujuu helposti usein myös biljardia, pelikonsoleilla ja lautapelejä pelaillessa.

Olipa sitten tavoitteena tutustua uusiin ihmisiin tai vain turista vanhojen tuttujen kesken, luo baari sopivat olosuhteet kaikkien makuun. Monilla meistä onkin oma kantapaikkamme, jonka henkilökunta ja muut vakiasiakkaat ovat tavalla tai toisella osa sosiaalista elämäämme. Baareista on tullut arkinen ajanvietto paikka, jonne mennään ennen kaikkea olemaan sosiaalisessa ympäristössä ja nauttimaan juomien lisäksi myös monipuolisista palveluista ja aktiviteeteista.