Suomen parasta baariruokaa – ota vinkit talteen

Posted by admin on August 21, 2017
Vinkit

Mennessämme baariin ruokailemaan, on meillä useimmiten jo selkeä ajatus siitä, millaista ruokaa tarjolla tulee olemaan. Ensimmäisenä baari ruoasta monelle meistä tulee mieleen kanakorit ja sipulirenkaat tai mikrolämmin lihapiirakka kaikilla mausteilla. Mutta baari ruoka on nykyisin niin paljon enemmän.

Millaista on hyvä baariruoka?

Konstailematonta, täyttävää, maistuvaa ja laadukasta tietenkin. Me suomalaiset matkustamme koko ajan enemmän ja olemme koko ajan tottuneempia ulkona ruokailijoita. Enää ulos syömään ei enää mennä vain juhlapäivinä, eikä baareihin pelkästään olut-valikoiman perässä. Koska baareissa käydään syömässä useammin, on myös asiakkaiden vaatimustaso baariruoalle kasvamaan samaan tahtiin.

Tuttuja klassikkoja

Toki meille kaikille tutut hampurilaiset ja monet friteeratut ruoat kuten mozzarellatikut tai ranskalaiset perunat löytyvät useimmilta baariruokia tarjoavilta ruokalistoilta. Sen lisäksi, että klassikoiden valmistukseen ja esillepanoon kiinnitetään entistä enemmän huomiota, niin myös menut ovat laajentuneet hurjasti. Baarien ruokalistoja rakennettaessa ajatellaan myös ruokarajoitteitta, sekä tarjotaan maistuvia vaihtoehtoja myös erilaisia ruokavalioita noudattaville.

Vaikutteita muualta

Baariruoka voi saada vaikutteita vieraista keittiöistä, kuten intialaisesta tai meksikolaisesta. Tai se voi sujuvasti sekoittaa kotiruokaa ja fine dining -elämyksiä, vain kokin mielikuvitus on rajana. Baariruoka-menu voidaan myös rakentaa esimerkiksi oluiden ympärille ja teemoittaa vuodenaikojen mukaan.

Monesta baarista onkin kuoriutunut erinomainen koko perheelle, työporukoille tai illanistujaisiin sopiva ruokapaikka, jonka rento ilmapiiri ja maistuva ruoka erottuvat edukseen. Baariruoka tarjoaa valtavasti joustavuutta ja mahdollisuutta leikitellä eri tyyleillä kenties helpommin kuin perinteisissä ravintoloissa.

Monesta gastro-pubista ja ruokaa tarjoilevasta baarista onkin tullut monille nimenomaan se suosikki paikka ulkona ruokailuun ja uusien makuelämyksien hankintaan. Hyvin rakennettu menu ja laadukas ruokatarjoilu tukevat myös baarin juomavalikoimaa, sekä päinvastoin.