Tyypillinen baarityöntekijän päivä

Posted by admin on August 24, 2017
Vinkit

Baarissa työskentely on paljon muutakin kuin vain tuoppien kaataminen janoiselle kansalle. Työskentely on toki hyvin asiakaspainotteista, mutta kuten monessa muussakin palveluammatissa työpäivä koostuu kaikesta mahdollisesta ja mahdottomasta.

Kenelle baarityö sopii?

Erinomaisesti baari työskentely sopii iltavirkulle ihmistyypille. Toki monet baareista voivat olla auki jo lounasaikaan, mutta työ painottuu pitkälti iltoihin ja viikonloppuihin. Etuna on se, että arkiasiat ehtii hoitamaan hyvin viikolla, joskus pystyy nukkumaankin pitkään, sekä kuntosalilla on päivisin aina hyvin tilaa. Toki usein oma elämänrytmi on hyvin erilainen päivätyössä kävijöiden kanssa, jolloin sosiaalinen elämä on suunniteltava etukäteen ja soviteltava aikatauluihin.

Tyypillisesti tuoppien kaatamisen ja juomien sekoittamisen lisäksi päivä täyttyy lasien plokkaamisesta ja tiskaamisesta, ruoan tarjoilusta, siivoamisesta ja järjestyksen ylläpidosta. Tarvittaessa myös keittiössä avustamisesta, tilausten tekemisestä, sekä ennen kaikkea asiakkaiden palvelemisesta. Siisti olemus, hyvä peruskunto ja pitkä pinna ovatkin erinomaisia etuja baarityöntekijälle.

Iltapäivästä iltaan asiakkaita

Työpaikalle tullessa katsotaan, että kaikki on kunnossa: paikat siistinä, varastot täynnä, kaikki ja tarvittava työvoima paikalla. Ovien avautuessa kassa on paikallaan, päivän erikoiset ruoka- ja juomatarjoukset kirjailtuina esille tauluilla, sekä musiikki päällä ja televisiot avoinna.

Iltapäivän täyttävät useimmiten Happy Hour -ajasta nauttivat asiakkaat, sekä työpäivän päätteeksi tai muuten vain iltapäiväoluelle työ- ja kaveriporukat. Useimmat asiakkaat ovatkin kovin tuttuja, jolloin päivittäiset peruskuulumiset vaihtuvat sujuvasti.

Iltapäivän muuttuessa iltaan väki määrä lisääntyy ja musiikki peittyy puheen sorinan alle. Ei ole kovin montaa kertaa sellaista iltaa, jolloin vuoron päättyessä ei tinnitus tuntuisi korvissa vielä pitkään. Baarityön ehdottomia hyviä puolia, sekä pääsyy minkä takia tätä työtä tekee, ovat asiakkaat. Niin kantikset kuin uudetkin tuttavuudet. Vaikka työ onkin jatkuvaa jaloillaan ja valppaana olemista, tuo ihmisten energia potkua omaankin työhön ja hyvän fiiliksen.

Työvuoro saa usein päätöksensä aamuyön puolella viimeisten asiakkaiden poistuttua. Niissä main siivotaan paikat kuntoon, lasketaan kassa ja laitetaan ovet lukkoon ennen kuin hipsitään pikkutunneilla omiin lakanoihin nukkumaan.